Bộ câu hỏi kèm đáp án môn Tiếng Anh thi công chức Quảng Ngãi đợt 2 năm 2018

docx 122 trang myvan 23/10/2022 16161
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Bộ câu hỏi kèm đáp án môn Tiếng Anh thi công chức Quảng Ngãi đợt 2 năm 2018", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • docxbo_cau_hoi_kem_dap_an_mon_tieng_anh_thi_cong_chuc_quang_ngai.docx

Nội dung text: Bộ câu hỏi kèm đáp án môn Tiếng Anh thi công chức Quảng Ngãi đợt 2 năm 2018

  1. BỘ ĐÁP ÁN TIẾNG ANH THI CÔNG CHỨC QUẢNG NGÃI ĐỢT 2 NĂM 2018 I. PHẦN TRẮCNGHIỆM: MULTIPLE CHOICES 1. Our physical environment___ have an enormous impact on our well-being. A. Can B. Should C. May D. Would 2. You will___ how to use biology and technology to maximize crop and animal production. A. Be B. Learn C. Know D. Learning 3. Jane, I’m sorry. I am very busy now, I have___ time to answer your email at all. A. Don’t B. Many C. Any D. No 4. In certain parts on the earth, women still___ water a long way to their village A. Walk B. Make C. Carry D. Take 5. We are___ work at the moment. A. For B. At C. In D. On 6. Jessica and Jack are___ the desk. A. On B. In C. At D. For 7. My family’s picture is___ the wall. A. In B. At C. On D. For 8. It is not easy learning Chinese at home. Do you think I should___ an evening course? A. Take B. Have C. Make D. Get 9. Jake and Mary don’t want to___ salmon. A. Eating B. Eat C. Knowing D know 10. All of the civil servants in the ministry had no idea who would deliver the first speech in the afternoon session of the conference, because the hosting organization is so___. A. Disciplined B. Prepared C. Disorganized D. Preparative 11.You don’t___ come with me to the party if you are busy tonight. A. Must B. Have to C. Should D. Need 12. Nowadays, in both urban and rural areas, the environment is___ more and more polluted. A. Getting B. Going C. Taking D. Coming 13. That book is not mine. It is___, I think. A. You B. Your C. Yours D. Mine 14. Last week, not many people___ their wedding. A. Joined B. Came C. Went D. Celebrated 15. My uncle is a doctor. Her father is a doctor, too. They are___ doctors. A. Too B. Both C. So D. A 16. We have many blessings for those___ we are deeply grateful to. A. Whom B. Who C. That D. Which 17. New York is the place___ people of many different cultures live and work together. A. Which B. That C. Where D. Who 18.Those strangers were wearing heavy overcoats to___ themselves against the cold. A. Make B.Take C. Become D. Protect 19. Feng___ eggs, bread and butter. A. Like B. Likes C. Love D. Loves 20.When I was a child, I used to go to school___ bicycle. A. By B. On C. For D. At II. PHẦN ĐIỀNTỪ CLOZE TEST (20 BÀI)
  2. C1. Since food (1)___ both important for physical and mental well being, theimportance of food in life is huge. Proper nutrition means (2)___ you get all the essential nutrients required for healthy functioning of the body through your diet. These essential nutrients can only be obtained (3)___ the diet. If your body is in shortage of these nutrients, it can have adverse effects on your overall functioning. The body (4)___ the right amount of nutrients, and this can be only done through the diet. Importance of food nutrition can also be understood by the fact that even if a single micronutrient is missing or is in short supply, it (5)___ cause serious implications for the functioning of the entire body. There are many different nutrients that (6)___ to be consumed in order to maintain healthy functioning of the body. These nutrients (7)___ vitamins and minerals, fats, carbohydrates, and proteins. Each of these nutrients (8)___ _a vital role to play in the functioning of the body. Therefore, the deficiency of any one of them can cause (9)___ organ system to fail. For instance, potassium deficiency causes muscle cramps and calcium deficiency can (10)___ heart and bone diseases. KEY: 1. is 2. that 3. through 4. needs 5. can 6. need 7. are 8. have 9. the 10. cause C2. A healthy diet is the basis for (1)___ well-functioning body. Food is the source of (2)___ for all of our bodily functions and directly affects how our bodies and minds function in (3)___ stage of life. There are a variety of reasons why a healthy diet is (4)___, including disease prevention, maintenance of a healthy weight and quality of life. Calories are the unit of measure (5)___ stored energy in food. The energy provided by food calories is needed for every function of the (6)___, including thought, physical activity, growth and healing. According to Medline Plus, foods containing an equal (7) ___ of calories and nutrients are ideal for a balanced diet. Proteins, carbohydrates and fats are the building blocks of energy. After ingestion, carbohydrates are broken down into glucose, (8)___ provides raw energy that is either used immediately or stored in the muscles for later use. Complex carbohydrates like whole grains, vegetables and fruits provide a (9)___ of calories and nutrients, whereas simple carbs such as sugar and white flour are high in calories and low in nutrients, making them a poor choice (10)___ energy production. KEY: (1) a (2) health (3) our (4) needed (5) of (6) body (7) amount (8) and (9) Lot (10) of III. PHẦN ĐỌC HIỂU: READING COMPREHENSION (10) C1. The main elements required for survival are food, fire, shelter and water. Their order of importance will depend upon where you happen to be. In the desert, water will head the list.Water is the most common liquid on Earth. It covers about 71.4% of the Earth. Pure water has no smell, taste, or color. Water is the main component of drinks like milk, juice, and wine. Water is very important for life but it is something that most people in the modern world take for granted. They are so used to turning on a tap that until an extreme drought causes water rationing they seldom think about it. Yet the survivor at sea, or after a flood, though surrounded by water, may be desperate for drinkable water. And there are many places where, unless it rains, no obvious water is available. Although there could be other survival necessities to deal with, water is always universally important. Read the passage and answer the following multiple-choice: 1. The factor which decides the order of importance or the main elements required for survival is:
  3. A. your health. C. your job. B. your location. D. your strength. 2. The basic need that may NOT be equally important as the others in extremely cold places is: A. water. C. fire. B. shelter. D. none ofabove. 3. Fire is describedas: A. universallyimportant. C. the prime necessity. B. being takenfor granted. D. closely linked with shelter. 4. According to the passage, which of the following statements is TRUE? A. Exposure to wind is not dangerous in mild climates. B. People may die quickly in the water of polar regions. C. Looking for food is the first thing to do most of thetime. D. Survivors after a flood won't need water for drinking. 5. People got used to turning on a tap when it is A. rainy B. flooded C. droughty D. stormy C2. Solar collectors absorb heat from the sun’s rays. They can be used to effectively heat and cool buildings. The most common type of collector for space heating is a flat plate designed to absorb both radiation falling directly on it, as well as radiation scattered by the atmosphere. Collectors are usually panels of aluminum, copper, or steel. The collector is covered with glass or plastic. This layer allows short-wave radiation or light to enter the collector. As the radiation passes through the glass or plastic, it is transformed from short-wave radiation to long-wave radiation – or heat. A transfer agent (air or water) is circulated through the collector and becomes heated. As it leaves the collector and travels through the heating ducts of a house, it warms the air inside the house or brings hot water to sinks, tubs, and appliances. With solar collectors, storage is a problem: great amounts of heat must be stored for nighttime use and for use during cloudy days. Read the passage and answer the following multiple-choice: 1. Solar collectors can heat and cool houses with heat absorbed from. A. X-ray B.UV C. Temperature D. the sun’s rays 2. Glass and plastic are used to cover the collector so that short-wave radiation can A. protectthem B. enterthem C. excludethem D. erode them 3. Collectors are usually made from___ A. steel B. copper C. aluminium D. A, B, C arecorrect 4. The word “it” in bold refers to___ A. Atransfer agent B. collector C. long-waveradiation D. heating 5. For nighttime and cloudy days, heat needs to be___ A. protected B. saved C. kept D. stored Đề thi công chức thuế môn Tiếng Anh năm 2010 Thời gian làm bài 90 phút ENGLISH LANGUAGE TEST – 90 minutes
  4. Part 1: READING Choose the word or phrase which best completes each sentence. Circle A, B, C or D. 1) I can't help you, and he can't help you. A. neither B. too C. also D.either 2) Hardly . believes that A. somebody B. anybody C. everybody D. all 3) I have type ten letters . A. yesterday B. anybody C. everybody D. all 4) I have . wheel in the back of the car A. other B. others C. the other D. another 5) Of all the countries I visited, I like Canada. A. much B. best C. the best of all D. so much 6) Would you like to go to the cinema?" - "No, thank you. I'd. stay home" A. better B. like C. prefer D. rather 7) You needn't do that when the maid is here, A. do you B. need you C. is she D. isn't she 8) His wife doesn't weigh so as he.
  5. A. heavy is B. much . is C. much does D. heavy does 9). study hard before an examination. A. Most of students B. Most of the students C. Most the students D.Almost students 10) Do you believe that ghosts . ? A. exist B. are existed C. are existing D. are being existed Part B. Read the newspaper article below and answer question 1 - 5 For question 1 - 5, choose the correct answer. Mark one letter (A, B, C or D) If you want to take the whole family on holiday, and keep everybody happy, then i have found just the place for you. I recently went with a group of friends to stay at the Greenwood Holiday. Village, witch is open from May until October. Built in the center of a forest, Greenwood is a great place to stay whatever the weather. Its main attraction for families is the indoor World of Water, whether young and old can have fun in different pools. Same of these, however, are for serious swimmers. For sporty people, the Country Club offers tennis, squash and badminton. If your children are too young to joint in these sports, there are activity clubs. Greenwood is good place for families and it is traffic free - you explore on foot or bike. Some people complained that this was inconvenienced, but I was pleased to be out in the fresh air. For evening entertainment, there are shows and cinemas. Accommodation is in a variety of apartments of different sizes. These have up to four bedrooms, a kitchen and bathroom, as well as a dinning area. Before going, I thought the apartments might not be big enough for all of us, but I was pleasantly surprised - it was not too crowded at all.
  6. I definitely go back to Greenwood next year. Why don't you give it a try? Visit their website for further information now. 1. What is the writer's main purpose in writing this text? A. to give her opinion of the holiday village B. to describe what her family did at the holiday village C. to give advice to a friend going to the holiday village D. to complain about the holiday village. 2. From this text a reader can find out A. the best way to get to the holiday village B. the best time of year to visit the holiday village C. what activities are available at the holiday village D. how to reserve accommodation at the holiday village UBND TỈNH THỪA THIÊN HUẾ Họ và tên thí sinh: HỘI ĐỒNG TUYỂN DỤNG CÔNG CHỨC Số báo danh: ĐỀ CHÍNH THỨC THI TUYỂN DỤNG CÔNG CHỨC Kỳ thi ngày 17 tháng 01 năm 2015 Đề thi môn: Tiếng Anh Thời gian làm bài: 90 phút (không kể thời gian phát đề) I. MULTIPLE CHOICE: Choose the best answer and blacken your choice (15 points) 1. She is one of the famous architects in our country. She often beautiful houses.
  7. A. designs B. is designing C. has designed D. designed 2. Pick out the words whose underlined part is pronounced differently from that of the other words. A. decide B. collect D. celebrate D. certain 3. Do you believe that such a problem can ? A. solve B. be solving C. is solved D. be solved 4. When I arrived home last night, I discovered that Jane A. had gone B. went C. has gone D. goes 5. "Thank you for your help, Mary." - " " . A. With all my heart B. Never remind me C. All it is for you D.It's my pleasure 6. When I came, an experiment in the lab. A. was being holding B. has been held C. was being held D. has held 7. "Why did you buy this watch?" - "It was I could find." A. cheapest B. cheapest one C. the cheapest one D. the most cheapest 8. When my children were little, we hours playing in the garden. A. used to spending B. used to spend C. are used to spending D. are used to spend 9. This soup is hot for her to eat. A. too B. so C. very D. much 10. If I the lottery, I would give most to charity. A. win B. won C. will win D. had won 11. The teacher told her students to concentrate what she was saying. A. on B. at C. to D. about 12. I turned on the electric fan the room was hot. A. because B. despite C. although D. so 13. Mr Black has coughed a lot and he has to smoking. A. look up B. wash up C. give up D. hold up 14. "Have you got any plans for the weekend?" - "Yes, I my grandparents" A. visit B. am going to visit C. will visit D. may visit 15. Would you like that for you? A. me doing B. me to do C. be D. to being II. READING 1. Read the following passage and choose the best answer for the gaps (15 points) What is life like for today students? As the university and college terms began, I talked to a few students about their lives. Sarah James is a second year biology student. "Money is a big problem" said Sarah. "I can eat quite cheaply at the university, but I spend quite a lot on transport. I also spend much on clothes, as I like to wear things that are in fashion." Colin Peters, who is studying engineering, disagrees. "I don't spend anything on clothes, unless you count my climbing boots." he said. "I'm very keen on climbing, and I do need special equipment, some of which is very expensive. Luckily, my parents gave me the money for my birthday in November. Not much of my money goes on transport, because I have a bicycle." Diana Bell is a first year fashion students. "I make all my own clothes. This should save me money, but in fact, the materials are very expensive. I don't know how I would manage if I didn't sell some of the dresses and hats I made to the other students. Everything is expensive." she said. "That includes the rent, food, transport and heating for the flat in winter."
  8. Jack is a science student in his final year. "What do I spend my money on? Well, not on clothes, and not a lot on going out in the evening. My rent is expensive, and I suppose I spend quite a lot on books." 1. This reading passage is from A. A student's notebook. C. A magazine article. B. A letter to friend. D. An advertisement. 2. The aim of the writer is to A. show how students live. C. explain that students work hard. B. give advice to students. D. complain about students' way of life. 3. The students' main problem is A. deciding on what to wear. C. finding enough time to study. B. living on the money they receive. D. cooking their own food Đề thi công chức môn Tiếng Anh năm 2015 MULTIPLE CHOICES: Choose the best answer and blacken your choice (15 points) 1. A 2. B 3. D 4. A 5. D 6. C 7. C 8. B 9. B 10. B 11. A 12. A 13. C 14. B 15. B READING Read the following passage and choose the best answer (15 points) 1. C 2. A 3. B 4. D 5. D Read the following passage and choose the best answer for the gaps (20 points) 1. C 2. C 3. B 4. D 5. C 6. D 7. B 8. C 9. D 10. A USE OF ENGLISH 1. Guided sentence building (20 points) Make complete sentences from the sets of words given. 1. She decided not to go out because of the bad weather. 2. When I was in primary school, I used to ride a bicycle to school 3. I met one of my old friends when I was walking in the street. 4. I am/ have been looking forward to hearing about the results of my exams. 5. The suitcase was so heavy that I couldn't carry it. 2. Transformation (20 points) Complete the second sentence so that it means the same as the first. Write only the missing words on your answer sheet. 0. far from 1. where Tony was 2. mean to insult 3. has been put 4. dry enough to 5. give him ÔN THI CÔNG CHỨC NĂM 2019 MÔN TIẾNG ANH TEST 1 PAPER ONE: READING COMPREHENSION (60 phut) SECTION A:
  9. In this section you must choose the word or phrase which best completes each sentence. Circle the letter A, B, C or D against the number of each item 1-20 for the word or phrase you choose. 1. lucky he is! A. what B. what a C. how D. how a 2. silly mistake! A. what B. what a C. how D. how a 3. “What instruction did your boss give you?” ”He required that Alice the meeting” A. would attend B. attends C. attended D. attend 4. “What is your opinion?” ”It is necessary that an employee his work on time.” A. finish B. finishes C. can finish C. to finish 5. You mustn’t forget tomorrow morning. A. turning in your assignment B. turn in your assignment C. to turn in your assignment D. turn your assignment in 6. Is anyone to fish in this river? A. borne B. let C. allowed D. admitted 7. They gave looking for her when it grew dark. A. Up B. In C. Off D. Out 8. This year the farmers were just able to gather in the before the fine weather came to an end. A. Collection B. Harvest C. Plant D. Seed 9. Johnny very badly at Mary’s birthday party. A. Conducted B. Behaved C. Showed D. Looked 10. Mr. John has painting since he retired. A. taken up B. taken over C. taken of D. taken in 11. Don’t let your brothers the present. A. to see B. seeing C. seen D. see
  10. 12. Two of the boys in the art class were going to do self-portraits by looking at in the mirror. A. each other B. themselves C. oneself D. one another 13. Pests occur in large numbers, and they can terrible damage, particularly to growing crops, that in some parts of the world people frequently suffer from famine. A. do such B. do so C. make such D. make so 14. The most of all insect pests the locust. A. dreaded / is B. dreaded / are C. dreading / is D. dreading / are 15. Since the 1930’s chemical insecticides such as D.D.T very effective in destroying insects. A. has proved / disease-carrying B. have proved / disease-carrying C. has proved / carrying disease D. prove / disease-carrying 16. The old houses were down to make way for a block of flats. A. put B. hit C. banged D. knocked 17. She for a neighbor to look after the house while she was away. A. arranged B. organized C. planned D. designed 18. Modern architecture, in many , is horribly ugly. A. means B. points C. cases D. reasons 19. The rise in the house prices him to sell his house for a large profit. A. managed B. succeeded C. enable D. achieved 20. Modern buildings should with the surrounding areas. A. suit B. fit C. blend D. match SECTION B At two o’clock one very hot August Sunday, Mrs. Pendlebury sat down in the sitting room, where it was always cool, to write to her son Frank, who lived in Australia. By four o’clock she had written, “Dear Frank, thank you for your last letter, sorry I have been so long replying, only” – and that was all. Only what? Frank’s last letter, or rather his wife Veronica’s last letter, for she did all the writing except at Christmas, had arrived in March. How did she explain five months’
  11. silence? She hadn’t been ill. She hadn’t been what you could call busy. Nothing had happened to write to Australia about, that was the trouble. It would be insulting and childish. She’s been invited so many times to go and meet all Frank’s family. Every for the last ten years since he started making money out of his farm, Frank had invited her to visit them in Australia, all expenses paid, for as long as she choose to stay. Always she had replied, “we’ll see”. But it never went further. Sometimes Mrs. Pendlebury wondered if the people in the coloured photographs they kept sending existed at all. Was that Frank, now quite a lot heavier than that confident-looking boy of nineteen who had gone out to Australia so long ago? And his wife Veronica, who had long red hair and a permanent smile – who was she? Mrs. Pendlebury had studied her photographs extremely closely and still she could get no idea. Her letters were warm and friendly enough but they were only words on paper. You couldn’t tell from letters. At least, Mrs. Pendlebury hoped you couldn’t. Heaven forbids that anyone should judge her by her painful letters. Only her grand children's little messages had any real value. Surprisingly, the girl Carol, who was fourteen, did not write well and never had much to say, but the boy Paul, who was ten, was a good writer. She enjoyed his little letters and it makes her sad to think he could never know from her few words how pleased she was. What a waste! Three lovely grandchildren growing up not even knowing their grandmother. Frank already talked of Carol coming over on her own soon and it really worried her. What should she do with a strange girl? It was the baby she most wanted. Alexander, aged eighteen months, would be no problem. 21. Why was Mrs. Pendlebury finding it difficult to write to her son Frank? A. She did not want to tell him about her troubles B. It was too hot to concentrate on writing C. She was hurt that she had not written recently D. There was nothing particular to write about 22. Mrs. Pendlebury had never been to Australia because A. She has never been made up her mind to go B. She had thought Frank would not really welcome her
  12. C. She had been too busy with her own concerns D. She did not have enough money for the fare 23. What did Mrs. Pendlebury feel when she looked at photos of Frank and his family? A. She doubted if they were as happy as they seemed B. She felt that they were all strangers to her C. She wondered if the photos were genuine. D. She could no longer feel much interest in them 24. What did Mrs. Pendlebury feel about her own letters to Frank and his family? A. They were not as interesting as her grandchildren to her B. They would have been better with some photographs C. They could not express what she really felt D. They sounded full of complaints 25. Paul’s letters to Mrs. Pendlebury A. disappointed her because they were short B. were not as interesting as his mother’s C. made her more dissatisfied with her own letter D. were just a waste of time. PAPER TWO: USE OF ENGLISH SECTION A : PASSAGE FOR GAP-FILL In this section you must find a word to complete the numbered blanks in the passage below. Use only ONE word for each blank. At the end of their holiday an English family was driving up from France to the channel port of Bologna. Unfortunately their car (26) down a fair distance away from Paris. They were (27) a complete panic because their plans were for the following morning and could not be changed. (28) to make matters worse they did not speak a word of French. Luckily they met an Englishman called Pike, who (29) pity on them. He piled them and their luggage into his car and kindly drove them (30) the way to the Gare du Nord in Paris. This man, who (31) to speak decent French, helped them to get tickets to Boulogne and stayed to spare the family boarded the train and exchanged vows of
  13. (32) friendship with (33) saviour. Their nightmare was already over! Pike watched with satisfaction (34) the train pulled out of the station and disappeared. Tired but happy that he had (35) able to do somebody a good turn, he felt ready to start (36) rest of his holiday. (37), just as he was leaving, the sign at the end of the platform (38) to catch his eye. (39) his horror he saw it indicate that the train was in (40) going to Bologna in Italy. SECTION B : SENTENCE BUILDING Make all changes and additions necessary to produce, from the following sets of words and phrases, sentences which together make a complete letter. EXAMPLE : I / wonder / why you / not / reply last letter. ANSWER : I was wondering why you had not replied to my last letter. Dear Mr. Johnson, A friend / mine / recently / return / England / advise me / write / you. 41 I / hope / come / England / next year / spend / some months / Oxford 42 Perhaps / kind / recommend / suitable English family / me / stay / be there 43 While / I be there / take / part time course / improve / my English 44 Be part-time course / your college? 45 If / be / I / be grateful / you send / application form 46 Please tell / much / fees / course / be 47
  14. I / like / know / date / course / begin 48 I like / part-time job / do / tell me / it be possible 49 Look forward / hear / from / soon. 50 Yours sincerely, Giovanni Bianchi SECTION C : SENTENCE TRANSFORMATION Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it EXAMPLE : I expect that he will get there by lunch time ANSWER : I expect him to get there by lunch time. 51. Writing in English is difficult. It 52. He’s been studying English for five years. Five years 53. They watched TV; afterwards they went to bed. Once 54. Take your umbrella so you don’t get wet Just in case 55. She hadn’t tasted wild strawberries before It was COMPOSITION
  15. Write ONE only of the following composition exercises. Your answer must follow exactly the instructions given and must be between 120 and 180 words. 1. Write a letter to a friend describe a new job you have just taken in another town. Include an invitation to visit your new home. 2. Describe a dangerous situation you have been in. 3. “The centres of all big cities should be gradually made free of cars”. Discuss ways in which this might be done, and give your own opinion. TEST 2 PAPER ONE: READING COMPREHENSION (60 phut) SECTION A: In this section you must choose the word or phrase which best completes each sentence. Circle the letter A, B, C or D against the number of each item 1-20 for the word or phrase you choose. 1. When the first act ended we had a drink the interval. A. during B. inside C. while D. until 2. Although his work is not outstanding, it is A. enough B. sufficient C. well D. adequate 3. He often about his expensive car. A. praises B. shows C. boasts D. prides 4. It’s an awful your wife couldn’t come. I was looking forward to meeting her. A. harm B. sorrow C. shame D. shock 5. His imprisonment seven years. A. took B. spent C. lasted D. endured 6. Several of typhoid have been reported. A. types B. cases C. occurrences D. doses 7. It was impossible to tell the truth so she had to a story. A. invent B. combine C. manage D. lie
  16. 8. If only he told us the truth in the first place, things wouldn’t have gone so wrong. A. had B. has C. would have D. should have 9. Please don’t to get up, I’ll answer it. A. worry B. care C. bother D. mind 10. Where is the book of for using this washing machine? A. instructions B. directives C. regulations D. orders 11. the wet weather, the football match went ahead. A. Although B. Owing to C. However D. In spite of 12. He enjoyed the dessert so much that he accepted a second when it was offered. A. load B. pile C. helping D. sharing 13. their dog looks dangerous it’s quite affectionate. A. Despite B. Yet C. Nevertheless D. Even though 14. Living in that awful flat is getting her A. low B. down C. under D. below 15. He had made his money by developing a profitable travel A. commerce B. shop C. affair D. business 16. scientists have observed increased pollution in the water supply. A. Late B. Later C. Latter D. Lately 17. “My daughter, Mary, tries to to see me at least once a week,” She told me. A. call up B. go up C. come on D. drop in 18. She loves London, in the spring. A. mostly B. specially C. most D. especially 19. He’s left his book at home, he’s always so A. forgetting B. forgotten C. forgettable D. forgetful 20. Mr. and Mrs. Black were delighted when they to sell their house so quickly. A. succeeded B. could C. risked D. managed SECTION B:
  17. PAPER TWO: USE OF ENGLISH SECTION A: PASSAGE FOR GAP-FILL In this section you must find a word to complete the numbered blanks in the passage below. Use only ONE word for each blank. Many centuries ago, a rich man asked a wise monk in Sengai to write (26) a piece of wisdom (27) his family would be able to treasure for generations and help guarantee his future wealth and happiness. The monk took a large (28) of paper and wrote: “ Father dies, son dies, grandson dies”. (29) he saw this the rich man became angry and (30) the wise man of playing some (31) of tasteless joke on him. The monk calmly explained: “ If your son (32) to dies before you then this would cause you (33) unhappiness. And if your son passed (34) before (35) of you this would cause you (35) greater misery. However, generation after generation of your family leaves this life in the natural (36) I have described, (37) this is what I call the basis of true happiness and prosperity.” (38) this the rich man calmed (39) and realized the wisdom of (40) the monk had told him. SECTION B: SENTENCE BUILDING Make all changes and additions necessary to produce, from the following sets of words and phrases, sentences which together make a complete letter. EXAMPLE : I / wonder / why you / not / reply last letter. ANSWER : I was wondering why you had not replied to my last letter. Dear Jan, We not see / you / such / long time. 41 Our latest news be / next week / we move house 42 New flat be / outskirts / city
  18. 43 Flat / not be larger / but we be / able grow / vegetables / garden 44 We hope / no problems / noisy / nosy neighbours as / now 45 We be glad / escape / noise and traffic / city centre 46 We / take / dog / walk / across fields / evening 47 Sunday 14th / we have / flat-warming party 48 We / forward / see you / any time / after 7 pm 49 If / phone me / I / tell you / how / get there 50 SECTION C: SENTENCE TRANSFORMATION Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it EXAMPLE: I expect that he will get there by lunch time ANSWER : I expect him to get there by lunch time. 51. I think I should lose some weight. It’s time 52. Someone should have sent aid straightaway Aid